مسلماً هر یک از سیستمهای رایانهای در صورتی که به درستی مورد استفاده قرار نگرفته و در نگهداری از آنها دقت نشود، دچار مشکلات نرمافزاری و سختافزاری میخواهند شد. کارت گرافیک یکی از مهمترین قطعات سختافزاری در هر یک از سیستمهای رایانهای به حساب میآید که وظیفه پردازش اطلاعات برای نمایش تصاویر بر روی مانیتور را بر عهده دارد.
گاهی اوقات مشکلاتی در این قسمت اتفاق میافتد که شما باید به نمایندگیهای تعمیرات کامپیوتر برای تعمیر لپ تاپ در اصفهان مراجعه کرده و نسبت به تعمیر و یا تعویض کارت گرافیک اقدام نمایید. اما حتماً این سؤال برای شما به وجود میآید که علائم خرابی کارت گرافیک چیست؟
در این مطلب نشانه های خراب شدن کارت گرافیک را برای شما توضیح میدهیم. در صورت رؤیت این نشانهها حتماً باید به نمایندگیهای معتبر مراجعه نمایید.
بررسی علائم خراب شدن کارت گرافیک
وجود عیب در هر یک از قطعات سختافزاری سیستمهای رایانهای، به صورت علائم و نشانههایی بروز میکند که از طریق این نشانهها شما میتوانید به صورت تقریبی حدس بزنید دقیقاً کدام یک از این قطعات خراب شده است. اگر نشانههای زیر برای لپ تاپ و کامپیوتر شما اتفاق افتاد، به احتمال زیاد کارت گرافیک دچار عیب اساسی شده و حتماً باید سیستم شما توسط مهندسین کامپیوتر بررسی گردد:
- اگر کامپیوتر یا لپ تاپ را روشن میکنید ولی هیچ تصویری به نمایش درنمیآید، در اغلب موارد علت مشکل، وجود خرابی در کارت گرافیک است و حتماً باید توسط کارشناسان و متخصصان این قطعه بررسی شود تا نسبت به تعمیر آن و یا تعویض کارت گرافیک اقدامات لازم را انجام دهند.
- اگر بعد از روشن کردن سیستم رایانهای علیرغم اینکه مانیتور روشن میشود، ولی سریع خاموش شده و هیچ تصویری را به نمایش درنمیآورد، به احتمال زیاد کارت گرافیک دچار آسیب جدی شده است.
- از دیگر نشانههای خرابی کارت گرافیک باید به خطوط راه راه و عمودی بر روی مانیتور کامپیوتر یا لپ تاپ اشاره کرد. اگر بعد از روشن کردن سیستم مشاهده میکنید که خطوط عمودی به صورت پی در پی بر روی صفحه مانیتور به نمایش درمیآیند این علامت نیز به احتمال زیاد نشاندهنده خراب شدن کارت گرافیک است.
- همانگونه که میدانید کارت گرافیک یک حافظه مشخصی دارد که براساس این حافظه میتواند دیتا را در خود ذخیره کرده و تصاویر را به نمایش بگذارد. برای سیستمهای رایانهای که قرار است جهت امور مهندس مورد استفاده قرار گیرند، باید از کارت گرافیکهای اختصاصی و مستقل استفاده شود تا حافظه بالاتری داشته باشند. گاهی اوقات ما میخواهیم برنامههای سنگین و یا بازیهایی که گرافیک بالایی دارند را بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر با قدرت کارت حافظه معمولی پیاده کنیم. مسلما در چنین شرایطی فشار زیادی به کارت گرافیک وارد شده و سرعت سیستم بسیار کند میشود. در این مورد فشار ناشی از برنامهها با گرافیک بالا به کارت گرافیک باعث میشود که این قطعه داغ کرده و به اصطلاح سیستم خنککنندگی آن دچار مشکل گردد.
بیشتر بدانید : آیا میدانید سیپک اولین مرکز فروش لپ تاپ استوک و کامپیوتر دست دوم با گارانتی یک ساله و اقسلط 12 ماهه است ؟
- و در آخر اینکه اگر بعد از روشن کردن کامپیوتر متوجه میشوید که بلافاصله صدای بوق از داخل کیس شنیده میشود حتماً باید کیس را به نمایندگیهای تعمیرات ببرید تا کارت گرافیک آن بررسی گردد.
چگونه متوجه شویم کارت گرافیک سوخته است؟
علائم و نشانههای خرابی کارت گرافیکی کمک میکنند که به محض رؤیت چند نشانه سریعاً به نمایندگیهای تعمیرات مراجعه کنیم تا در صورت امکان کارت گرافیک را برای ما تعمیر نمایند. ولی متأسفانه گاهی اوقات نقصی که در کارت گرافیک رخ داده است، بسیار جدی بوده و باعث سوختن آن شده است. این وظیفه مهندسین کامپیوتر است که متوجه شوند آیا کارت گرافیک سوخته و امکان تعمیر آن وجود دارد.
بیشتر بخوانید : راهنمای خرید کارت گرافیک
علت اینکه ما اکیداً توصیه میکنیم حتماً برای تعمیرات سیستمهای رایانهای به نمایندگیهای معتبر از برند خود مراجعه کنید این است که متخصصان در این مراکز با دقت، تمامی قطعات لپ تاپ را بررسی میکنند تا علت اتفاق رخ داده را به صورت ریشهای پیدا کرده و اقدامات لازم را انجام دهند. جالب است بدانید گاهی اوقات این نشانهها هیچ ربطی به کارت گرافیک نداشته و مشکل مربوط به قسمت دیگری است.
بنابراین مهندسین تمامی علائم را بررسی میکنند و اگر عیبی در کارت گرافیک رخ داده باشد، ابتدا برای تعمیر آن اقدام میکنند. در صورتی که متوجه شوند هیچ راهی جز تعویض وجود ندارد، به شما خواهند گفت که کارت گرافیک سوخته و باید آن را تعویض کنند.
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 5
No votes so far! Be the first to rate this post.