اخبار

محققان راه بهبود واکسن‌های mRNA برای درمان سرطان را پیدا کردند

محققان راه بهبود واکسن‌های mRNA برای درمان سرطان را پیدا کردند, لپ تاپ استوک

[ad_1]

واکسن‌های mRNA در دوران همه‌گیری کرونا دستاوردهای بزرگی داشتند. حالا گروهی از محققان می‌گویند نانوذره‌ای ساخته‌اند که می‌تواند عملکرد این واکسن‌ها را نه‌تنها در زمینه مقابله با بیماری‌های ویروسی، بلکه برای درمان بیماری‌های دیگری مثل سرطان ارتقا دهد.

به‌گزارش ScienceDaily، دانشمندان شرکت دارویی جانز هاپکینز با انجام آزمایشاتی روی موش‌ها متوجه شده‌اند که یک نانوذره پلیمری تجزیه‌پذیر می‌تواند واکسن‌های mRNA را به طحال ببرد و سلول‌های ایمنی خاصی را برای مبارزه با سرطان فعال کند.

پژوهشگران می‌گویند موش‌های مبتلا به سرطان پوست که با کمک این نانوذره جدید تحت درمان قرار گرفتند، دو برابر بیشتر از بقیه زنده ماندند و آمار بقا در میان موش‌های مبتلا به سرطان روده بزرگ نیز در بلندمدت دو برابر بیشتر بود.

این نانوذرات که از لیپیدها (نوعی اسید چرب) ساخته می‌شوند، پایه واکسن‌های mRNA کرونا هستند. این واکسن‌ها معمولاً به عضله تزریق می‌شوند و اگرچه در عضلات ما سلول‌های زیادی وجود دارند که می‌توانند به واکنش آنتی‌بادی منجر شوند، تعداد سلول‌های دارینه‌ای نسبتاً کم است. این‌ها همان سلول‌های ایمنی هستند که به بقیه سیستم ایمنی، به‌خصوص به سلول‌های تی، می‌آموزند که باید به‌دنبال سلول‌های سرطانی بگردند و آن‌ها را نابود کنند.

این واکسن جدید mRNA می‌تواند واکنش به سرطان را بادوام‌تر کند

دانشمندان در این پروژه سعی کرده‌اند واکسن‌هایی بسازند که بهتر از قبل قادر به رسیدن به سلول‌های دارینه‌ای هستند. این واکسن‌ها با رسیدن به این سلول‌ها پیام RNA خود را می‌رسانند و بعد تجزیه می‌شوند. با این کار، حتی پس از نابودی نانوذرات، واکنش ایمنی برای مدت بیشتری در بدن باقی می‌ماند.

بیشتر بدانید :   این تلویزیون غول‌پیکر ال‌جی 300 هزار دلار قیمت دارد! + عکس

محققان برای انجام این کار مواد زیادی را آزمایش کردند و در نهایت تصمیم گرفتند تا mRNA را درون یک حامل مبتنی بر پلیمر قرار دهند. آن‌ها نسبت علاقه‌مندی و گریز از آب را در این نانوذره اصلاح کردند تا این ماده راحت‌تر بتواند وارد سلول‌های هدف شود.

آن‌ها همچنین با کمک پیوندهای دی‌سولفید کاری کردند تا این نانوذرات به‌سرعت درون سلول‌های هدف تجزیه شوند. در نهایت یک «ادجوانت» یا یاری‌رسان هم اضافه شد تا به فعال‌سازی سلول‌های دارینه‌ای کمک کند.

پژوهشگران می‌گوید 21 روز پس از درمان با این نانوذره، 60 درصد از سلول‌های تی قادر به شناسایی و حمله به سلول‌های سرطانی روده بزرگ بودند. به‌طور مشابه در موش‌های مبتلا به سرطان پوست هم حدود نیمی از سلول‌های تی همچنان می‌توانستند به سلول‌های سرطانی حمل کنند.

«جردن گرین»، استاد مهندسی زیست‌پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز می‌گوید: «این سیستم جدید تحویل نانوذرات می‌تواند عملکرد واکسن‌ها را در مقابله با بیماری‌های عفونی بهبود بدهد، و مسیرهای جدیدی را برای درمان سرطان ایجاد کند.» بااین‌حال، به پژوهش‌های بیشتری در این زمینه نیاز است. نتایج تحقیق حاضر در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

[ad_2]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.