[ad_1]
۹ مارس ۱۹۶۱، اتحاد جماهیر شوروی اسپوتنیک-۹ را با یک سرنشین آدمک پرتاب کرد.
این مأموریت چهارمین پرواز آزمایشی برای فضاپیمای وستوک بود که بعدها اولین فضانورد را به مدار زمین منتقل کرد.
جزئیات پرواز فضاپیما
این فضاپیما در ۰۹:۲۹ صبح بهوقت مسکو پرتاب شد و در مدار قرار گرفت. سپس پروازی طبق برنامهای که برای سفر پیشبینیشده نخستین فضانورد درنظر گرفتهشده، انجام داد و یک دور به گرد زمین چرخید.
با وجود اینکه این فضاپیما بدون سرنشین بود، سنگینترین فضاپیمای وستوک با وزن ۴۷۰۰ کیلوگرم محسوب میشد. داخل فضاپیما یک آدمک بهنام ایوان ایوانوویچ، یک سگ بهنام چرنوشکا، دهها موش در قفس، چند خزنده و اولین خوکچه هندی که به فضا پرتاب شد، وجود داشت. در دستگاه فرودی نیز مخزنی کوچک حاوی خون انسان و دانه گیاهان قرار داشت.
فضاپیما پس از یک دور گردش در مدار زمین، در ۲۶۰ کیلومتری شمال شرقی کوبیشف (شهر سامارای کنونی در روسیه) بهآرامی فرود آمد. حیوانات بدون آسیب به زمین بازگشتند و ایوان ایوانوویچ در حین ورود مجدد از کپسول خارج و با چتر نجاتش بر زمین فرود آمد.
ایوان ایوانوویچ
ایوان ایوانوویچ مانکنی بود که قبل از پرواز یوری گاگارین، دو بار به فضا رفت. این آدمک در بخشهای مختلف بدنش دارای دستگاههای مختلفی برای سنجش تأثیرات فضا بر روی بدن بود.
تصویری از آدمک شوروی
ایوان دقیقاً اندازه یک انسان و حتی با چشمان، ابرو، مژگان و دهان ساختهشده بود که او را در نگاه اول مانند انسانی مرده نمایش میداد. بر تن ایوان ایوانوویچ لباس فضایی وستوک را پوشانده بودند و برای اینکه کسی اشتباهاً او را فضانوردی مرده تصور نکند، زیر نقاب کلاه فضاییاش کلمه آدمک را نوشتند.
ایوان ایوانوویچ دارای ضبط صوتی با چند پیام بود تا شرایط ارسال پیام به زمین را نیز آزمایش کند و میزان صدای دریافتی فضاپیما سنجیده شود.
این آدمک پس از فروپاشی شوروی و مشکلات مالی سازمان فضایی روسیه، در سال ۱۹۹۳ به یک بازرگان آمریکایی فروخته شد. این بازرگان ایوان ایوانوویچ را به مبلغ ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ دلار خرید که هماکنون در موزه ملی هوا و فضا بهنمایش گذاشته شده است.
[ad_2]
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 5 / 5. Vote count: 1
No votes so far! Be the first to rate this post.