[ad_1]
فیلم های جاسوسی باکیفیت از همان روزهای اول سینما در شکل دهی به این صنعت سرگرمی نقش داشته اند، فیلم هایی که در آن ها حیله های پنهانی برای پروموت یا انتقاد از دولت ها به تصویر کشیده می شوند. وقتی هالیوود چیزی برای گفتن در مورد سیاست جهانی داشته و دورنمای یک فیلم جنگی دیگر بسیار تاریک به نظر می رسد، می توانید اطمینان داشته باشید که جیمز باند، بولداگ دروموند و آستین پاورز فاصله زیادی از صفحه نمایش تلویزیون شما ندارند. با عناوین کلاسیک بسیاری که می توانید از میان آن ها انتخاب کنید، گام به گام رفتن با تاریخچه طولانی فیلم های جاسوسی می تواند حتی برای سرسخت ترین علاقمندان به سینما نیز دشوار باشد. برای کمک به شما، در ادامه این مطلب فهرستی از بهترین فیلم های جاسوسی را فراهم آورده ایم تا بتوانید فیلم های بی کیفیت این ژانر را از کلاسیک های نادیده گرفته شده تشخیص دهید. بدین ترتیب می خواهیم شما را با ۱۵ مورد از بهترین فیلم های جاسوسی آشنا کنیم که بسیاری از شما ندیده اید.
۱۵- Top Secret
فهرستمان را با یک کمدی آغاز می کنیم، فیلم Top Secret ساخته سال ۱۹۸۴ که یک دنباله نادیده گرفته شده از فیلم Airplane از گروه رویایی کمدی ZAZ. در دوران اوجشان در دهه ۱۹۸۰، برادران دیوید و جری زاکر، در کنار جیم آبراهامز، بین دو فیلم Airplane و The Naked Gun، فیلم Top Secret را ساختند که وال کیلمر را به شهرت رساند. این فیلم جاسوسی کمدی که در دوران جنگ جهانی دوم روایت شده و به شکل باورنکردنی نادیده گرفته شد به اندازه Airplane آنارشیستی و پرهرج و مرج است با سناریویی بی معنی. داستان فیلم در مورد تلاش های شخصیت کیلمر برای جلوگیری از اتحاد آلمان غربی و شرقی در قالب یک فستیوال فرهنگی است.
۱۴- Spy Games
در اولین فیلم جاسوسی در میان متعدد فیلم های این ژانر با بازی رابرت ردفورد، فیلم Spy Games در سال ۲۰۰۱ تازه ترین پروژه سینمایی او در ژانر جاسوسی نیز هست. به کارگردانی تونی اسکات بزرگ، این فیلم اکشن انفجاری و پیچیده، ردفورد را در نقش یک مامور بازنشسته سازمان سیا دارد که برای نجات یک جاسوس جوان به چین فرستاده می شود، جاسوسی که نقش او را برد پیت بازی می کند. اگر چه این فیلم را می توان تبلیغی برای سازمان سیا دانست اما نتیجه یک تریلر پرتنش است که سناریو هوشمندانه و اکشن پیچیده و پرهیجانی داشته و مخاطب خود را کاملاً سرگرم می کند. همچنین رابطه بین دو نسل از قهرمانان تمام آمریکایی ها نیز از جذابیت های این فیلم جاسوسی است.
۱۳- Confessions of a Dangerous Mind
در فیلم قبلی در مورد تبلیغات برای سازمان سیا گفتیم اما هیچ فیلمی به اندازه Confessions of a Dangerous Mind در سال ۲۰۰۲ نمی تواند فیلمی پروپاگاندایی برای سازمان سیا باشد. این فیلم که سم راکول را به شهرت رساند یک فیلم بیوگرافی کمدی-تراژیک است که در آن راکول نقش چاک باریس را بازی می کند، یک مجری مسابقه ای تلویزیونی که شرایط خوبی ندارد و ظاهراً به صورت مخفیانه برای دولت آدمکشی می کند. این فیلم به شدت بامزه هم دنیای جاسوسی دهه ۷۰ را به باد انتقاد و هجو گرفته و هم نقبی به پارانویای دوران جنگ سرد می زند، در شرایطی که سبک کارگردانی خاص جرج کلونی باعث می شود سم راکول فضا و اجازه کافی برای درخشش را داشته باشد. جالب اینکه جولیا رابرتس و درو بریمور برای ساخت این فیلم حاضر شدند دستمزدشان را کاهش دهند.
۱۲- Burn After Reading
یک فیلم ضدجسوسی به شدت تاریک اما بی نقص دیگر، Burn After Reading که در سال ۲۰۰۸ توسط برادران کوئن ساخته شد، فیلمی که تنها یک سال پس از فیلم تحسین شده و برنده اسکار No Country for Old Men ساختند. در حالی که جایی برای پیرمردها نیست در بحبوحه خونریزی خود فرصتی برای شرافت به شخصیت هایش می دهد اما Burn After Reading روایتگر یک داستان پیچیده از برخی از جاسوسان پارانویایی سابق، بوروکرات های ناکارآمد و مردم عادی نادان است که خود را وارد یک سناریوی بی معنی و بی هدف و البته پیچیده می کنند. این فیلم حاوی برخی از تاریک ترین و بامزه ترین خشونت هایی است که Burn After Reading با آن ها شناخته می شود، فیلمی جاسوسی که شما را از ایده جاسوسی کردن دور می کند مگر اینکه بخواهید سرنوشت تلخی مشابه شخصیت های ناامید داستان آن داشته باشید.
۱۱- Three Days of the Condor
تاریک، ترسناک و یک پارانویایی مطلق که سینمای پساواترگیت دهه هفتاد به آن مشهور است، فیلم Three Days of the Condor یک فیلم جاسوسی بی نقص دیگر با بازی رابرت ردفورد است.. به کارگردانی سیدنی لومت افسانه ای، که دو فیلم جاسوسی نادیده گرفته شده دیگر به نام های The Interpreter در سال ۲۰۰۵ و Michael Clayton در سال ۲۰۰۷ ساخت، یکی از آن فیلم های جاسوسی است که حتماً باید دید. این فیلم رابرت ردفورد را در نقشی متفاوت از همیشه، در نقش یک شخصیت باهوش درس خوان و به اصطلاح «نِرد» در استخدام سازمان سیا می بیند که بعد از بازگشت از ناهار در می یابد همه همکارانش کشته شده اند و اکنون او باید تفنگ به دست گرفته و قاتلان را شناسایی و شکار کند. اگر چه در هنگام انتشار انتقاداتی به این فیلم وجود داشت اما تماشای دوباره آن در قرن بیست و یکم نشان می دهد که دیدگاه بدبینانه اما رایج «به هیچ کس اعتماد نکن» هنوز هم قابل درک است.
۱۰- Argo
شاید شناخته شده ترین فیلم این فهرست از لحاظ جنجال و جوایز سینمایی، فیلم Argo ساخته سال ۲۰۱۲ است که البته پس از انتشارش به طور کامل فراموش شد و به همین خاطر در این فهرست آمده است. به کارگردانی و نقش اولی بن افلک، این فیلم پرتنش جاسوسی داستان خارج کردن گروهی از دیپلمات های آمریکایی به صورت مخفیانه از ایران پس از تسخیر سفارت این کشور در تهران را روایت می کند، در قالب ساخت فیلمی علمی تخیلی که در عمل وجود ندارد. به لطف بازی های خوبی از بازیگران نقش های مکمل مانند آلن آرکین، جان گودمن و برایان کرانستون، این فیلم به خاطر سناریو بامزه و سبک کارگردانی جذاب بن افلک ارزش تماشا دارد هر چند تصویری منفی از ایرانیان در دوران اوایل انقلاب اسلامی به تصویر می کشد.
۹- No Way Out
فیلم نئونوآر No Way Out ساخته راجر دونالدسون در سال ۱۹۸۷ را نمی توان شاهکار وی دانست و این افتخار بدو شک به فیلم ترسناک علمی تخیلی او به نام Species می رسد. اما این فیلم با بازی کوین کاستنر باید جایی در این فهرست داشته باشد زیرا داستان پیچیده و رازآلود آن دارای یکی از بهترین پیچش های داستانی تاریخ سینما را دارد که با The Usual Suspects رقابت می کند. داستان فیلم در مورد یک افسر جوان نیروی دریایی است که در جریان یک عملیات بین المللی جاسوسی مورد بازجویی قرار می گیرد. تماشای این فیلم که جین هکمن نیز در آن بازی می کند به خاطر سناریو رازآلود و آن پایان باورنکردنی بسیار لذت بخش و فراموش نشدنی خواهد بود.
۸- The MacKintosh Man
به عنوان یکی از آخرین کارهای جان هیوستون، کارگردان Maltese Falcon و بازیگر نقش منفی فیلم Chinatown، این فیلم یک تریلر جاسوسی ساخته شده در سال ۱۹۷۳ است که در آن پل نیومن در نقش یک مامور مخفی بریتانیایی و در قالب یک قانون شکن مشهور استرالیایی وارد سازمانی جنایتکار می شود. با سناریویی از والتر هیل که نارضایتی خود را از نتیجه نهایی اعلام کرده است، The MacKintosh Man یکی از آن تریلری با اشکالات انگشت شمار است که برخی منتقدان داستان آن را قابل پیش بینی دانسته اند. اما در اینجا نیز سبک کارگردانی هیوستون و جذابیت حضور نیومن روی صفحه نمایش چنان تاثیرگذار است که ما را به یاد دوران طلایی ژانر فیلم های جاسوسی هالیوود می اندازد، فیلمی که مدت کوتاهی قبل از رسوایی واترگیتی منتشر شد که ژانر جاسوسی را در پارانویایی بسیار جدی برای دهه های پیش رو فرو برد.
۷- The Manchurian Candidate
بدون شک این فیلم به کارگردانی جان فرانکنهایمر بزرگ نادیده گرفته شده ترین فیلم این فهرست است، یک هجو به شدت تاریک و بامزه از دوران جنگ سرد که زیاده روی ها در احساسات ناسیونالیستی در دوران انتشار در سال ۱۹۶۲ را نشانه می گیرد. The Manchurian Candidate یک تریلر پرپیچ و خم با سناریویی تکان دهدنه است که در آن فرانک سیناترا در عصبی ترین و کاریزماتیک ترین شکل ممکنش، نقش سربازی را بازی می کند که دوستش بعد از آزاد شدن هر دو از یک کمپ اسرای جنگ کره، توسط مادرش با دسیسه ای تکان دهنده پله های ترقی را بالا می رود. اما همه چیز در این فیلم قابل پیش بینی نیست و حال و هوای آن در عرض چند دقیقه از یک هجو نیشدار به یک تریلر جدی و تاریک تبدیل می شود. با بهترین نقش آفرینی از آنجلا لنزبری و یکی از اولین و موثرترین تصویرسازی ها از اختلال فشار روانی پس آسیبی (PTSD) در قالب شخصیت قهرمان رنج کشیده سیناترا، این فیلم یکی از بهترین فیلم های تریلر سیاسی است که علاقمندان به فیلم های جاسوسی بی نقص باید ببینند.
۶- The Lives of Others
شاید چیزی که در این فهرست تاکنون نداشته ایم کلافگی و خستگی است و برای یک فیلم، خسته کننده بدون بزرگ ترین گناه است. اما بیشتر جاسوسی ها در دنیای واقعی شامل گوش دان های بی پایان به گفتگوها و مکالمات سوژه ها و گاهی اوقات شورش های موردی علیه قانونی بودن آن هاست و تقریباً هیچ فیلمی در طول تاریخ این ژانر نتوانسته این واقعیت را به تصویر بکشد. اینجاست که فیلم The Lives of Others منتشر شده در سال ۲۰۰۷ وارد عمل می شود، یک درام تحسین شده که در آن حضور هر روزه پلیس مخفی آلمان شرقی در زندگی مردم به تصویر کشیده می شود، جایی که آن ها زندگی ساکنان پایتخت دچار انشقاق شده کشور را زیر نظر دارند. در حالی که بسیاری تصویرسازی نرم و ساده انگارانه و البته مهربانانه ای که فلورین هنکل فون دونرسمارک در این فیلم از اشتازی ارائه داده اند را به نقد کشیده اند اما بسیاری The Lives of Others را یک دستاورد خوشایند در زمینه انسانی سازی شخصیت های ظاهراً شیطانی و به تصویر کشیدن زندگی سرکوب شدگان در کنار سرکوب کنندگان دانسته اند.
۵- Hopscotch
به کارگردانی رونالد نیم، فیلم نادیده گرفته شده Hopscotch که در سال ۱۹۸۰ منتشر شد بیشتر یک نگاه کمیک به دنیای جاسوسی است و از همین لحاظ با اکثر فیلم های این فهرست تفاوت دارد. به عنوان داستان ماجراجویی یک انسان رذل، این فیلم داستان والتر متیو در نقش یک کارمند سابق سازمان سیا را روایت می کند که می خواهد کتاب خاطرات خود را منتشر کند که ممکن است بحث برانگیز شود. این زندگینامه باعث افشای ناکارآمدی و فساد رییس سابقش خواهد شد و بدین ترتیب سازمان سیا از هیچ تلاشی برای انتشار این کتاب فروگذار نمی کند. اما علیرغم اینکه سازمان های بسیاری در سراسر جهان بر علیه شخصیت متیو کار می کنند او همواره به شکلی بامزه همکاران سابقش را شکست می دهد. این فیلم بسیار بامزه نقش حلقه مفقوده بین سری فیلم های کارآگاه کلوزو و فیلم Spies Like Us ساخته جان لندیس در سال ۱۹۸۲ را بازی می کند.
۴- Eye of the Needle
به کارگردانی ریچارد مارکاند، فیلم Eye of the Needle ساخته سال ۱۹۸۱ در نهایت دونالد ساترلند را در نقش یک جاسوس آلمانی در دوران جنگ جهانی دوم دارد، نقشی که ظاهراً این بازیگر برای به تصویر کشیدن آن به دنیا آمده است. این فیلم تلاش های بی سرانجام و مذبوحانه او برای فرار از انگلیس و جلوگیری از شناسایی شدنو دستگیری را روایت می کند و در شرایطی که پیاده سازی نیروهای متفقین در نورماندی در حال وقوع است، به مافوقان خود خبر می دهد که هویتش فاش شده است. تفاوت این فیلم با دیگر فیلم های جاسوسی مربوط به دوران جنگ جهانی دوم این است که شخصیت اصلی آن یک جاسوس آلمانی است اما مخاطب همچنان با وی همزادپنداری می کند در شرایطی که پایان تلخ فیلم خبر خوبی برای کلیت جهان است و همین تضاد خنده دار اما تاریک نقطه تفاوت اصلی Eye of the Needle با فیلم های دیگر این فهرست و ژانر جاسوسی است.
۳- Enemy of the State
فیلمی دیگر از تونی اسکات، فیلم Enemy of the State ساخته سال ۱۹۹۸ یک نسخه تصحیحی از Spy Games سازمان سیاست در مورد گروهی از نیروهای فاسد اطلاعاتی که برای قتل یک سیاستمدار آمریکایی و قاتل جلوه دادن فردی دیگر توطئه می کنند. این فیلم بسیار واقع گرایانه تر به نظر می رسد، دستکم از لحاظ تاریخی. با بازی ویل اسمیت جوان در نقش شخصیت بیچاره ای که در نهایت نوار اعتراف ناخواسته عاملان قتل به دست وی می افتد، این فیلم اکشن جاشوسی او را در کنار جین هکمن همواره جذاب نشان می دهد که یکی از بهترین جفت های تاریخ سینمای ژانر وحشت را تشکیل می دهند. مملو از انفجار، تعقیب و گریز خودرویی و هیجان های مرتبط با یک فیلم تریلر جاسوسی، این فیلم کلاسیک یکی از نمونه های اکشن های دهه ۹۰ است که نباید از دست داد.
۲- The Man From U.N.C.L.E. (2015)
جدیدترین فیلم این فهرست، فیلم The Man From U.N.C.L.E. بازسازی نسخه قدیمی است که در آن دو سنگین وزن دوست داشتنی سینما برای بازسازی یک کالت کلاسیک به همین نام به هم پیوسته اند. با بازی آرمی همر و هنری کاویل، گای ریچر به عنوان کارگردان برجسته فیلم های تریلر کمیک، این فیلم جاسوسی بامزه شانسی برای شکست خوردن نداشت. خبر بد اینکه این فیلم در باکس آفیس عملکرد خوبی نداشت اما خبر خوب این است که فیلم به خودی خود یک فیلم جاسوسی بسیار پرهیجان و باکیفیت است. باشکوه، قوی و با سود بردن از دو نفر از محبوب ترین بازیگران مرد عصر حاضر هالیوود، این فیلم کمتر دیده شده شایستگی تجدیدنظر را دارد.
۱- Sneakers (1992)
Sneakers یک فیلم نادر از فیل آلدن رابینسون است، یک فیلم جاسوسی بامزه که توانسته اهمیت دنیای واقعی را به داستانش و عمق احساسی واقعی را به شخصیت هایش متصل کند. فیلم با یک سرقت متهورانه آغاز می شود، جایی که گروهی از هکرهای جوان موفق می شوند مبالغ هنگفتی را از حساب محافظه کاران به حساب پیشروهایی مانند خود منتقل کنند و از این جاست که یک تریلر سیاسی پرهیجان آغاز می شود. حضور رابرت ردفورد، ریور فینیکس فقید و سیدنی پوآتیه به جذابیت این افزوده است. پرهیجان، بامزه و به شدت نادیده گرفته شده، فیلم Sneakers یک اثر جاسوسی پرتنش با روایت سریع است که از تماشایش لذت برده و سرگرم خواهید شد.
[ad_2]
منبع دیجیتاتو
How useful was this post?
Click on a star to rate it!
Average rating 0 / 5. Vote count: 0
No votes so far! Be the first to rate this post.